K.Flagstad-dager og Håkon Gullvågutstilling i Hamar domkirke

I anledning Kirsten Flagstaddagene 16. - 20. juni blir Hamar domkirke en sentral arena for kunst- og musikkopplevelser.

Dette skjer i Hamar domkirke:

Onsdag 16. juni
kl 12.00 - 12.30: "Flagstad i musikk og salmer". Orgelmeditasjon nr 250!
Flagstadkjenneren Nils Bernard Topland presenterer noen av Kirsten Flagstads salmeinnspillinger. Disse ble gjort helt i slutten av hennes karriere, og viser en moden kunstner med sterk innlevelse og forståelse for salmenes uttrykk. Mellom avspillingene vil Topland kåsere og fortelle om hvordan disse opptakene ble til, ispedd anekdoter fra den store kunstnerens liv!
Domkantor Trond Våge spiller orgelbearbeidelser fra Mestersangerne fra Nürnberg.

Gratis inngang!

kl. 18.00 Flygelinnvielse i Hamar domkirke
Kirsten Flagstad Festival har gitt en gave til Hamar domkirke slik at de nå har fått et flott flygel på plass i kirken. I den anledning inviterer vi til en flygelinnvielse. Overskuddet fra billettsalget går til orgelinnsamlingen.

De medvirkende på konserten er:
Marthe Werring Holmern – sopran
Ivan Ivantchev – klaver
Trond Våge – orgel
Tor Michael Gilliam-Sæter – fiolin
Hannah Flyen – klaver
Harald Folstad – klaver
Christian Bjerke Holden – klaver
Anders N.Pedersen – jazz klaver
Lotta Eide Nyhus – trompet
Bettina Børresen – solo sang
Hedda Midtlien – solo sang
Konferansier Gjøril Songvoll og Anette Solberg

Konserten er et samarbeid mellom Hamar domkirke menighet, Kirsten Flagstad Festival og Hamar Kulturskole. Billettpris ordinær: kr 250,- / K. Flagstads venner, K. Flagstad museum, OBOS medlem kr 200,-. Forhåndssalg av billetter:
kirstenflagstadfestival.ticketco.events/no/en/e/flygelinnvielse

Torsdag 17. juni
kl 15.00 - 16.00: Åpning "Årets Flagstadkunstner", Håkon Gullvåg. I K.Flagstadmuseets hage
kl. 16.00 - 18.00: Gullvåg-utstillingene er åpne i Hamar domkirke, Hamar Kunstforening og Kirsten Flagstadmuseet

Fredag 18. juni
kl. 12.00 - 18.00: Gullvåg-utstillingene er åpne i Hamar domkirke, Hamar Kunstforening og Kirsten Flagstadmuseet.

Lørdag 19. juni
kl. 14.00 - 14.45: Lørdagsmusikk i Hamar domkirke med Bernt Ola Volungholen og Ivan Ivantchev.
Pianisten Ivan Ivantchev og sangeren Bernt Ola Volungholen har satt sammen et Lied-program med musikk av Franz Schubert. På programmet står bl.a. utdrag fra sangsyklusene Winterreise og Erlkønig. Dette blir en konsert med svulmende følelser iscenesatt av to strålende fortolkere!
Gratis inngang!

Søndag 20. juni
kl. 11.00 - 12.00: Kantategudstjeneste i Hamar domkirke
Medvirkende: En gruppe fra Hamar domkor, Nivalis barokkorkester og solistene Guro Hjemli, Marianne Bye Granheim og Øystein Stensheim. Sokneprest Per Erik Stave Engdal.

Johann Sebastian Bachs Kantate BWV 177, Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ  er kantaten for denne dagen. Den blir fremført slik Bach gjorde det i 1732 da denne hadde sin førstegangs fremføring under høymessen i Thomaskirken i Leipzig. Bachs kantater ble skrevet for hver søndag i kirkeåret, og denne kantaten er skrevet for nettopp 4. s i treenighetstiden.

Se fullstendig program for Kirsten Flagstad-dagene 2021 her