De Profundis, Hamar: Halvor F. Melien & Circles

VELKOMMEN TIL KONSERT SØNDAG DEN 14.JANUAR  i HAMAR DOMKIRKE kl 18.00!

Tidlig tysk barokkmusikk av Dietrich Buxtehude, Johann Pachelbel, Johann Christoph Bach, Johann Michael Bach, Johann Rosenmüller og Nicolaus Bruhns.

Programmet kombinerer nordtyske bass-kantater av Dietrich Buxtehude, Nicolaus Bruhns, Friedrich Tunder og arier av de to Bach-slektningene Johann Christoph Bach og Johann Michael Bach, med instrumentalverk med høy gambe-faktor. Lübeck er stedet hvor mange av konsertens tråder føres sammen: Franz Tunder var både Buxtehudes forgjenger som organist i Mariakirken i Lübeck men samtidig også Buxtehudes svigerfar. Buxtehude selv var en etterspurt mentor for mange unge musikere, bl.a. kom Johann Sebastian Bach og også den 16 år gamle Nicolaus Bruhns til Lübeck for å studere hos mesteren. Vi spiller også et verk av Johann Rosenmüller, supertalentet fra Leipzig som flyktet til Venezia pga en homoseksuell skandal; hans vakre musikk forener streng tysk kontrapunkt med italiensk sanselighet til en egen enhet. To av Bachs familiemedlemmer avrunder programmet: Bachs onkel og forbilde Johann Christoph Bach samt Johann Michael Bach (en fetter av Bachs far).

Gambe er et sjeldent instrument å høre i Norge, her blir det noe så sjeldent som tre gamber i en konsert, spilt av sanne mestre!

Norges nye bassbaryton-stjerne Halvor F.Melien som har barokk kirkemusikk som sitt spesialfelt, synger kantatene. Han har jobbet med internasjonale dirigenter som Paul Agnew, Fabio Biondi, Nicholas Kraemer, Andrew Parrott og medvirket i en rekke CD-innspillinger. Her samarbeider han med barokkensemblet Circles – denne gangen utvidet med 3 stjerne-gambister! Forrige gang Circles gjestet Hamar skrev Hamar arbeiderblad ‘Sjarmerte publikum’ og ‘jevnt over svært høyt nivå’, nå er Circles tilbake med et nytt program og en ny solist.

HALVOR F. MELIEN (bassbaryton)

CIRCLES: Astrid Kirschner, barokkfiolin - Laima Ohlsson, barokkfiolin - Irene Klein, gambe - Romina Lischka, gambe - Kristine Rustad, gambe - Karl Nyhlin, teorbe - Mariangiola Martello, orgel

Program :

Johann Rosenmüller: Sonata nona