STELL AV GRAV, BESTILLING, PRISER OG INFO 2018

Det er tid for å bestille stell av grav.
Ønsker du mer info om stell av grav før du bestiller, se egen brosjyre.

Du vil få en bekreftelse pr. mail fra oss på at din bestilling er registrert.

Frist: Innen 1. mars 2018.

INFORMASJON OM STELL AV GRAVER 2018

Stellavtale og gravlegat ved kirkegårdene i Hamar og Vang
Kirken i Hamar påtar seg mot betaling å stelle gravsteder på kirkegårdene. Dette gjelder Hol gravlund, Hamar kirkegård, Øvre Vang kirkegård og Vang kirkegård.
Ved bestilling av Stell/legatavtale kreves det selvvanningskasse på gravstedet.
Stell for året må bestilles innen 1. mars 2018.

Stellavtale
Stellavtalen avtales for 1 år av gangen skriftlig eller pr. telefon til Kirkevergens kontor, Vangsv. 51, 2317 Hamar.
Be om å få snakke med Terese Knudsen, tlf. 625 63 751, e-post gravstell.hamar@kirken.no
Stell av gravene vil bli utført ut fra innbetalte stellavtaler.

Gravlegat
Gravlegat avtales med Kirkevergens kontor. Opprettelse av gravlegat skjer ved at et pengebeløp avsettes for stell av et navngitt gravsted. Vi har ikke bestemt noen øvre eller nedre grense for dette beløpet. Det vanligste beløpet er for tiden kr. 11.000,-. Ut fra dagens priser og renter, skal dette dekke standard stell for en 5 årsperiode. Festetiden er 5 år, og det kan være greit at stellet er betalt for festetiden. I kirkegårdsvedtektene for Hamar går det fram at gravlegat ikke kan opprettes med lengre varighet enn gjenværende festetid.

Dersom du inngår en stellavtale eller oppretter legat tilbyr vi stell av graven på følgende måte:

Standard stell:
Planting av vårblomster
Planting av sommerblomster
Luking og vanning
Planting av lyng om høsten
Regnskapshold
Pris: kr 1 635,-

Tillegg:
Blomsterbukett til 17. mai
Krans til jul
Pris: kr 460,-

Vanning kun med plantekasse:
Pris: kr 360,-

Bestilling etter 1. mars 2018 vil bli fakturert med et tillegg på kr. 665,-.
Alle priser er inkl. m.v.a.

Standard stell
Vårblomster: Stemorsblomster, flerfarget, i store kasser, fiol i små kasser.
Sommerblomster: Fuksia og sølvkrans i store kasser. Isbegonia i små kasser. Trives både i sol og skygge.
Høstblomster: Calluna (lyng).

Det plantes vårblomster til 17. mai og sommerblomstene blir plantet ut i juni. Vi har to typer plantekasser. Det er valgt lavere blomster i de små kassene for at de ikke skal dekke skriften på monumentet. Dersom gravstedet har så stort blomsterbed at det trenger flere blomster, må det bestilles spesielt og det må betales for stell av 2 graver.

Tillegg
Det settes en blomsterbukett i nasjonale farger på gravstedet til 17. mai. Til jul (24. desember) settes en mosekrans på gravstedet.

Hva betaler du for?
For å heve standarden på plantene og lette arbeidet med gravstellet har Hamar kirkelige fellesråd vedtatt at det skal monteres selvvannende plantekasser ved alle gravsteder med stell og legatavtaler. For legatavtalene betyr vedtaket at plantekassen betales av legatmidlene.

Plantekassene er utført i plast og har i flere år vært prøvd ved kirkegårdene våre med godt resultat.
Kirkegårdsbetjeningen monterer kassene.

Plantekasse til gravsted
Kirken i Hamar tilbyr dere som steller gravstedet selv på en eller flere av kirkegårdene våre et produkt som forenkler vanning og stell av gravstedet. Det har de siste årene kommet flere typer plantekasser på markedet. Plantekasser har nå vært prøvd ved Hamar kirkegård med godt resultat, og kan nå bestilles ved Kirkevergens kontor. Dette er den samme type kasse som vi nå monterer på alle stell– og legatgraver. Plantekassene er utført i slagfast og frostsikker plast med garantitid 15 år. Det blir montert kasser i tre ulike størrelser tilpasset gravstedets (blomsterbedets) størrelse.

Plantekasse kr. 1.585,- inkl. m.v.a.